WINTERKORTING t/m MAART, van 20% tot 40% op alle accommodaties! Reserveer vandaag nog!
Facebook

Kalverhouderij De Aalbertshoeve

Geschiedenis

De Kalverhouderij is vanaf nu open voor bezoekers! Uiteraard bestaat deze al veel langer. In 1964 begon “Opa” van Diest met kampen in diens groepsaccommodatie. Daarvoor hield hij echter al melkvee en kippen. Zo’n gemengd veebedrijf is typisch voor de omgeving Veluwe, zeker in die tijd, net na de oorlog.

Met de jaren groeide de veehouderij steeds meer uit naar een kalverhouderij.

JaartalAantal kalveren
196820
1974120
1980375
1995450
2005520
2007620
2016964

In 2016 werden er dus bijna 1000 kalveren gehouden op de Aalbertshoeve! Dat leek ons een moment om ook een skybox te maken voor onze bezoekers. Op locatie bij ons kunnen bezoekers niet alleen de kalveren bekijken, maar ook leren over de kalverhouderij. Ideaal voor een schooluitje dus.

Voor iedereen die benieuwd is naar de herkomst van kalfsvlees, is een bezoek aan Kalverhouderij De Aalbertshoeve een eyeopener. Men leert hier meer over kalveren, de huisvesting van kalveren, verzorging van kalveren. Maar ook hoe de gehele  kalversector in elkaar zit: van kalfje op de melkveehouderij tot aan het eindproduct(en). Dat is boeiend voor jong en oud! Komt u ook?

Bezoek en uitleg op afspraak. Albert van Diest 0630-417079

Wij zijn aangesloten bij Vallei Boert Bewust, klik hier voor meer informatie

Onze skybox is van veel informatie voorzien - Meer informatie

De Aalbertshoeve onderneemt milieu bewust, 98% van de verlichting is led.
Op het hele bedrijf wordt geen gas meer gebruikt, alleen nog om te koken op de Groepsaccommodatie.
Hiervoor hebben wij een biomassakachel op houtsnippers die uit de bossen van de Veluwe komen.

Aalbertshoeve onderneemt milieubewust - Meer informatie

Schoolkampen

Met de vele recreatiemogelijkheden, zoals een zeskamp of boerengolf, is dit een mooie aanvulling op uw schoolkamp. Niet alleen kunnen de kinderen hun energie kwijt en plezier halen uit bijvoorbeeld zaklopen en touwtrekken, de Kalverhouderij voegt ook een educatief element toe aan het kamp. Bovendien zijn veel kinderen onder de indruk van de flinke hoeveelheid kalveren bij elkaar en het zien van een koe in levende lijven. Het aangename wordt dus met het educatieve gecombineerd!

De Van Drie Group levert kalfsvlees over de hele wereld. Onze website biedt u informatie over kalfsvlees, de Van Drie Group en haar dochterondernemingen.

Meer informatieGa naar vandriegroep.nl

De aalbertshoeve wordt
aanbevolen door:

Aanbevolen door

NEEM VOOR MEER INFORMATIE VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP EN BEL 0341-552166 OF