WINTERKORTING t/m MAART, van 20% tot 40% op alle accommodaties! Reserveer vandaag nog!
Facebook

Boerengolf

Boerengolf is de snelst groeiende buitensport van Nederland. Boerengolfen is lekker lopen in de natuur en door weilanden met vrienden, familie of collega’s.

Wat is dat eigenlijk boerengolf?
Boerengolf  heeft veel weg van golfen, alleen dan meer gericht op het boerenleven. Boerengolf gaat  door het boerenland dat bestaat uit hoog gras, laag gras, molshopen en koeienvlaaien. In de zomer kan het gebeuren dat tijdens het boerengolfen de koeien er ook lopen.

Boerengolf speel je met een stok met daaraan een klomp. Dit is de stick van het boerengolf. De bal van boerengolf is net effe iets groter dan een golf balletje. Kortom u moet het gewoon een keer spelen.

Verder gaat u bij boerengolf, net als bij golf gewoon, van hole tot hole. In het totaal zijn er 11 holes op het boerengolf parcours. De duur van het boerengolf is anderhalf uur. Dus leuk voor jong en oud!!!

Deze prijs is alleen geldig als u overnacht bij de Aalbertshoeve. De normale prijs is € 5,-.

Hoe speel je Boerengolf?
Op de boerengolf baan spelen twee groepen tegen elkaar van 2 tot 7 personen per groep. Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en daarna groep 2. De bal die dan het verst van de hole ligt, is dan aan slag. Bij boerengolf mag de bal , als deze niet meer te spelen is, een clublengte verlegd worden. De bal niet dichter bij de put komen te liggen. De twee groepen lopen zo samen de holes, gedurende de hele duur van het boerengolf .

Binnen een groep slaat u om de beurt. Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens haal je de bal uit de emmer en legt hem 4 meter in de richting van de volgende hole en begint weer te slaan. Zo loop je de hele boerengolf baan. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden ingevuld. Bij de nummers 1 t/m 11 worden het aantal slagen bijgehouden, per hole, door te turven. De groep met het minste aantal slagen heeft het boerengolf gewonnen.

De aalbertshoeve wordt
aanbevolen door:

Aanbevolen door

NEEM VOOR MEER INFORMATIE VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP EN BEL 0341-552166 OF