Het bedrijf zoals dat er nu is, kent een lange geschiedenis. “Opa” van Diest begon net na de oorlog met de veehouderij aan de Nijkerkerweg, een typisch gemengd Veluws bedrijf met melkkoeien en legkippen. In 1964 is Opa van Diest begonnen met het organiseren van HGJB kampen op zolder bij de koeien. De gasten sliepen toen nog in het stro. In 1966 is zoon Gijs, toen 16 jaar, thuis aan het werk gegaan. Op dat moment heeft hij de vleeskalverentak binnen het bedrijf opgezet.
In 1970 werd het stro op zolder vervangen door volwaardige bedden. Op dat moment werd ook besloten om zomers stoelen en tafels in de koeienstal te zetten (de koeien werden dan buiten gemolken). Dit gebouw heet “de Deel”. In datzelfde jaar werd de kippenhouderij afgestoten en werd het kippenhok omgebouwd naar groepsaccommodatie (“t Kamphuus”). In 1975 heeft Gijs het bedrijf van zijn vader overgenomen.
In 1984 werd ’t Kamphuus’ 15 meter verlengd en vanaf 1986 is gestart met het hele jaar gasten te ontvangen. In 1997 werd een nieuwe groepsaccommodatie gebouwd, het gebouw dat ’t Schot genoemd, wordt is een zelfstandige groepsaccommodatie. Naast het ontwikkelen van de groepsfaciliteiten ontwikkelde de veehouderi zich ook door.
Van oorsprong is de verhuur van groepsaccommodaties een nevenactiviteit. Echter is deze activiteit in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf naast (maar wel in samenhang mét) de veehouderij. De groepsaccommodatie biedt nu ruimte aan 182 personen (de gebouwen toewijsbaar aan de groepsaccommodatie beslaan circa 1.000 m2) en biedt tal van sport- en spelfaciliteiten (boerengolf, zeskampen, huifkartochten, etc) die ook afzonderlijk te boeken zijn. Het bedrijf is landelijk bekend en wordt hoog aangeschreven.